SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za maturante

. Objavljeno u Školska knjižnica

Dragi naši maturanti, ovih dana najviše mislimo na vas, zbog neobičnih uvjeta završetka vašeg školovanja u našoj Školi. Izostale su sve one radosti i živopisne situacije koje prolazimo s maturantima svake godine, kad vas ispraćamo s ponešto tuge i s puno ponosa, nakon četverogodišnjeg ili trogodišnjeg svakodnevnog zajedničkog rada. Žao nam je što niste prošli „regularne“ maturantske obveze i anegdote, vjerujemo da ćete biti generacija za pamćenje – koja se, nadamo se, snašla u „najluđoj maturalnoj priči“. Pamtit ćemo vas po dobru, a u posebnoj ćemo se obavijesti dogovoriti o vraćanju knjiga u školsku knjižnicu.

Za sada evo poveznice koja vam može biti zanimljiva – pogledajte prijave maturanata na hrvatske fakultete te saznajmo koji su fakulteti najpoželjniji (stranica srednja.hr):

https://www.srednja.hr/matura/pogledajte-koliko-maturanata-zeli-upisati-studija-hrvatskoj-trenutno-najpozeljniji/ 

Stranica bez koje ne bi bilo ni mature je stranica Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na adresi: https://www.ncvvo.hr/ 

Kako su pripreme za maturu u tijeku, možda je trenutno za samo učenje „ najnapetiji“ dio NCVVO-a izbornik na kojem možete pregledati kataloge s gradivom za polaganje mature:

https://www.ncvvo.hr/ispitni-katalozi-za-drzavnu-maturu-2019-2020/ 

Priručnike za maturu možete besplatno preuzeti kod nekih izdavača.

Da vam malo pomognemo, donosimo ovdje izravne poveznice na priručnike, listajte ih kao knjige. Za primjer evo poveznice na jedan od priručnika kojeg imamo u Školskoj knjižnici, a ovdje ga listate besplatno, s ili bez preuzimanja knjige:

Biologija-Profil:

https://www.profil-klett.hr/datoteke/ucenje-na-daljinu/Biologija_prirucnik/#p=1 

Ostale priručnike u izdanju Profila (biologija/ engleski/ filozofija/ kemija/ matematika/ politika/ povijest/ hrv.vremeplov/ fizika) listajte na stranici (u dnu str.):

https://www.profil-klett.hr/ucenje-na-daljinu 

Puno sreće na maturi želi vam Vaša Knjižničarka!

PROGRAMI