SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poveznice na portale s elektroničkim knjigama i lektirama

. Objavljeno u Školska knjižnica

Dragi naši hrabri, fleksibilni i preopterećeni učenici!

Ne dajte se! Brzo će proći ovo ludo doba. A i kada prođe, jednako će vam kao i sada služiti ove poveznice na elektroničke knjige.

1. Poveznicu na lektire smo već objavili, ali, znate onu staru poslovicu: „Ponavljanje je majka znanja“. Evo poveznice na E-lektirehttps://lektire.skole.hr/ (Za probleme s prijavom uvijek se možete potužiti na Yammer knjižničarki Robertini Hrstić ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..)

2. Za čitanje ostalih elektroničkih knjiga, tu je poveznica sljedeća:
https://elektronickeknjige.com/ 

3. Zatim, poveznica na portal Najboljeknjige.com poslužit će knjigoljupcima. Donosi novosti o knjigama, piscima i izdavaštvu, objavljuje recenzije i top-liste, omogućuje čitateljima da ocjenjuju, preporučuju i razgovaraju o knjigama:
http://www.najboljeknjige.com/ 

4. Web portal za knjigu, nakladništvo i kulturu 'Moderna vremena Info' koncipiran je kao svojevrsna kombinacija informacijskog sustava o hrvatskoj knjizi, nakladnicima i autorima te elektroničkog magazina za knjigu i kulturu. Portal svakodnevno prati najnovija zbivanja na tržištu (pregled najnovijih izdanja, nakladničke i autorske info-stranice, top-liste...), objavljuje vijesti i najave, kolumne, razgovore, teme, nagradni kviz, itd. Evo poveznice portala: https://www.mvinfo.hr/ 

5. Još jedan portal za knjigoljupce: https://www.booksa.hr/ 

Za ovu objavu – dosta! Dragi učenici, vjerujemo u vas, vjerujemo da ćete pronaći pravu mjeru, ni premalo ni previše, za sve aktivnosti u svome danu. Ponude su beskonačne, kao i svemir, koji se, tvrde fizičari, stalno širi. Sačuvajte sebe, ali se i pronađite!

Srdačno, vaša Knjižničarka!

(P.S. Zahvaljujemo virtualnoj knjižnici Srednje škole „Vladimir Gortan“ Buje, u koju smo virtualno virnuli istraživajući sadržaje o e-literaturi.)

PROGRAMI