SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježen četvrti Europski tjedan strukovnog obrazovanja 14. - 18. listopada 2019.

. Objavljeno u Novosti

Europski tjedan strukovnog obrazovanja (VET week) projekt je Europske komisije koji je osmišljen i pokrenut prvi put 2016. godine s ciljem promoviranja i podizanja atraktivnosti strukovnog obrazovanja.

Učenici srednje škole Ivana Meštrovića Drniš u sklopu Vježbeničke tvrtke Skanija d.o.o i najnovije ZagorAnka d.o.o., izradili su brošure i poduzetničku bilježnicu.

Prva dva dana ugostili smo učenike završnih razreda OŠ Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš gdje su im naši učenici održali radionice i pokazali koliko je važno strukovno obrazovanje. Radionicom "Unaprijedi postojeći proizvod - razvoj i dizajn" potaknuli su poduzetnički duh. Zadnje dane tjedna posjetili smo i područne osnovne škole Drinovci, Oklaj i Gradac. Učenici su aktivno sudjelovali i pokazali da se u svima njima krije budući mali poduzetnik.

Sve radionice u tjednu Europskog strukovnog obrazovanja bile su namijenjene učenicima osmih razreda osnovnih škola.

Dražen Trogrlić, prof.

PROGRAMI